Wat is CrossMAX?

CrossMAX is een uniek concept voor iedereen die op een leuke en uitdagende manier fit wil worden. Het doel is om je algemene fitheid te verbeteren, waardoor we ons niet op één specifiek onderdeel richten, maar alle onderdelen van het lichaam trainen. In onze WOD’s combineren we elementen uit fitness, gewichtheffen, atletiek, gymnastiek en bootcamp binnen één trainingsvorm. De variatie en mix van onderdelen in combinatie met een hoge intensiteit bieden je een training in de puurste vorm!

De trainingen bestaan uit een specifieke warming-up, kracht & technisch onderdeel en worden afgesloten met een uitdagende workout (WOD). Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, touwen, pull-up bars, boxen, objecten, etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Functionele bewegingen worden uitgelegd, gedemonstreerd en gecorrigeerd  door de aanwezige trainer.

Beginnen met CrossMAX

Als je fanatiek sport, vind je het waarschijnlijk heerlijk om zoveel mogelijk verschillende dingen te doen: hardlopen, fietsen, zwemmen, krachttraining… maar CrossMAX?!

Vaak wordt er gedacht dat je voor CrossMAX supersterk en fit moet zijn, maar dit is absoluut niet het geval.

Alle oefeningen en bewegingen zijn schaalbaar naar verschillende niveaus. Je zou zelfs kunnen stellen dat CrossMAX de ideale sport is voor beginners, omdat je hier direct het meeste resultaat behaalt.

Groepsgevoel

Iedereen in de box traint met een bepaald doel. Een persoon kan hetzelfde of een ander doel hebben dan jij, maar iedereen is er om samen met jou hard te werken en plezier te hebben. Dat maakt het concept zo leuk!

Laat je dus ook niet afschrikken door mensen die al een stuk verder zijn dan jij, ook zij zijn ergens begonnen! Het groepsgevoel zorgt er zelfs voor dat de anderen je zullen ondersteunen en helpen waar nodig om jezelf te verbeteren.

Zware gewichten

Ben je bang dat je meteen met loeizware barbells aan de gang moet? Natuurlijk niet!

Bij ons speelt techniek een belangrijke rol, waar veel aandacht aan wordt besteed. Je zal daarom in het begin een lichte stang gebruiken, zodat je de oefeningen eerst technisch goed onder de knie krijgt.

Ben je eenmaal klaar voor ‘het echte werk’, dan kun je grenzen gaan verleggen met zwaardere gewichten.

Waar wacht je nog op?

Iedereen kan CrossMAX doen. Het maakt niet uit of je man of vrouw, jong of oud, getraind of ongetraind bent. Bij CrossMAX traint iedereen op zijn eigen niveau. De trainingen zijn altijd uitdagend en leuk om te doen.

Benieuwd of het ook iets voor jou is? Schrijf je in voor een proefles!